The Ecom Agency Kennisbank

William Randolph Hearst

Wie is William Randolph Hearst?

William Randolph Hearst was een Amerikaanse zakenman, krantenmagnaat en politicus. Hij werd geboren op 29 april 1863 in San Francisco, Californië en overleed op 14 augustus 1951 in Beverly Hills, Californië.

Hearst erfde in 1887 een krant van zijn vader en bouwde deze uit tot een media-imperium met tientallen kranten, tijdschriften en radiostations. Hij was een van de meest invloedrijke figuren in de Amerikaanse pers en gebruikte zijn mediaconcern om politieke invloed uit te oefenen en zijn eigen agenda te bevorderen.

Hearst was ook een fervent kunstverzamelaar en bouwde een indrukwekkende collectie op, waaronder schilderijen van onder meer Rembrandt, Vermeer en Van Gogh. Hij financierde ook de bouw van Hearst Castle, een groot landgoed in Californië dat nog steeds een populaire toeristische attractie is.

Hearst was ook actief in de politiek en stelde zich in 1904 kandidaat voor het gouverneurschap van New York, maar verloor de verkiezingen. Hij werd later lid van het Huis van Afgevaardigden en financierde de campagne van Franklin D. Roosevelt voor het presidentschap.

Hearst werd gezien als een controversiële figuur vanwege zijn politieke invloed en zijn sensatiejournalistiek. Hij inspireerde echter ook de fictieve krantenmagnaat Charles Foster Kane in de film "Citizen Kane" van Orson Welles.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.