The Ecom Agency kennisbank

Phil Knight

Wie is Phil Knight?

Phil Knight is een Amerikaanse zakenman en de mede-oprichter van het sportmerk Nike. Phil Knight is geboren op 24 februari 1938 in Portland.

Het verhaal van Phil Knight

Phil Knight werd geboren op 24 februari 1938 in Portland, Oregon, Verenigde Staten. Hij studeerde af aan de Universiteit van Oregon in 1959 met een graad in de boekhouding. Na zijn afstuderen, diende Knight in het Amerikaanse leger voordat hij besloot om verder te studeren aan de Stanford Graduate School of Business, waar hij in 1962 zijn MBA behaalde.

Na zijn afstuderen begon Knight zijn carrière als accountant bij de Price Waterhouse firma. Hij reisde in 1962 naar Japan, waar hij schoenen van het merk Onitsuka Co. kocht om deze in de Verenigde Staten te verkopen. In 1964 richtte Knight samen met zijn voormalige coach Bill Bowerman het bedrijf Blue Ribbon Sports op, dat later werd omgedoopt tot Nike.


Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.