The Ecom Agency kennisbank

Lex Hoefsloot

Wie is Lex Hoefsloot?

Lex Hoefsloot is de mede oprichter van het bedrijf Lightyear, Lightyear bouwt auto's aangedreven op batterijen die worden opgeladen door zonne-energie.

Lightyear

Lex Hoefsloot is de CEO en mede oprichter van Lightyear.

Lex Hoefsloot startte de ontwikkeling van de zonne-auto Lightyear met medestudenten van de Technische Universiteit Eindhoven. Eerder wonnen zij de World Solar Challenge met de Stella Lux, een elektrische gezinsauto met geïntegreerde zonnepanelen. Als CEO vindt Lex Hoefsloot het belangrijk om niet alles zelf te beslissen, maar beslissingen te laten nemen door mensen die kennis ervan hebben.

Ontstaan van het project 

Het project werd gestart door Lex Hoefsloot en Roy Cobbenhagen, die op zoek waren naar een oplossing tussen elektrische auto's met beperkte actieradius en elektrische auto's met weinig ruimte. Ze gingen samenwerken binnen de TU Eindhoven om deze uitdaging aan te pakken. Een team van twintig studenten van verschillende faculteiten werkte een jaar lang aan het vinden van een oplossing.  Het resultaat van de samenwerking was Stella, de eerste gezinsauto op zonne-energie. Het team ontwikkelde een auto die een antwoord bood op de beperkingen van elektrische voertuigen, met een grotere actieradius en voldoende ruimte voor een gezin. 

De World Solar Challenge 

Stella zal deelnemen aan de World Solar Challenge in Australië, in de categorie 'Cruiser Class'. In deze klasse wordt niet alleen gekeken naar actieradius en snelheid, maar ook naar comfort en gebruiksgemak. De deelnemende auto's moeten voldoen aan de eisen om straatlegaal te zijn in hun eigen land. De uitdaging voor het Solar Team Eindhoven is om de 3000 kilometer lange reis van Darwin naar Adelaide af te leggen. Opvallend is dat het team de eis van twee inzittenden overstijgt en met maar liefst vier personen zal reizen. Bovendien moeten ze ook kampeerspullen meenemen, die gemakkelijk in Stella's kofferbak passen. Het team zal tijdens de race laten zien dat Stella niet alleen efficiënt en duurzaam is, maar ook praktisch en geschikt voor dagelijks gebruik.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.