The Ecom Agency Kennisbank

John Paul Getty

Wie is John Paul Getty?

John Paul Getty (1892-1976) was een Amerikaanse oliemagnaat en zakenman. Hij was de oprichter van Getty Oil Company, een van de grootste oliemaatschappijen ter wereld in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw.

Getty was geboren in Minneapolis, Minnesota, en begon op jonge leeftijd te werken in de olie-industrie. In de jaren 40 en 50 breidde hij zijn bedrijf uit door het kopen van verschillende kleinere oliebedrijven.

Getty was niet alleen bekend om zijn zakelijke successen, maar ook om zijn extravagante levensstijl en excentrieke persoonlijkheid. Hij was een fervent kunstverzamelaar en bezat een groot aantal kunstwerken en antieke voorwerpen.

In 1973 werd Getty ontvoerd door de Italiaanse maffia, die 17 miljoen dollar losgeld eiste. Hoewel zijn familie aanvankelijk weigerde te betalen, werd het losgeld later toch betaald en werd Getty vrijgelaten. Dit zorgde voor veel controverse en kritiek op Getty en zijn familie.

Getty stierf in 1976 op 83-jarige leeftijd. Hij liet een aanzienlijk fortuin achter, waarvan een groot deel werd gebruikt om de J. Paul Getty Trust op te richten, een van de grootste filantropische organisaties ter wereld.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.