The Ecom Agency Kennisbank

Jay-Z

Wie is Jay-Z?

Jay-Z, ook wel bekend als Shawn Corey Carter, is een Amerikaanse rapper, ondernemer en investeerder. Hij begon zijn carrière als rapper in de jaren '90 en groeide uit tot een van de meest invloedrijke en succesvolle artiesten in de muziekindustrie. Naast zijn muzikale carrière heeft Jay-Z ook verschillende ondernemingen opgezet en geïnvesteerd in diverse bedrijven.

Een van zijn bekendste ondernemingen is het platenlabel Roc-A-Fella Records, dat hij in 1995 samen met Damon Dash en Kareem Burke oprichtte. Het label werd bekend door de succesvolle albums van Jay-Z zelf, maar bracht ook andere artiesten voort zoals Kanye West en Rihanna. Later werd het label onderdeel van Universal Music Group.

Naast de muziekindustrie heeft Jay-Z ook geïnvesteerd in diverse bedrijven, waaronder technologie- en lifestylebedrijven. Zo heeft hij geïnvesteerd in het bedrijf JetSmarter, dat zich richt op het delen van privévluchten, en het veganistische voedingsbedrijf Partake Foods. Ook heeft hij belangen in bedrijven zoals Uber en de beleggingsapp Robinhood.

Jay-Z staat bekend om zijn ondernemersmentaliteit en is een voorstander van zwarte empowerment en economische groei in minderheidsgemeenschappen. Hij is mede-oprichter van The Reform Alliance, een organisatie die zich inzet voor hervorming van het strafrechtelijk systeem in de Verenigde Staten. Hij heeft ook verschillende filantropische initiatieven gesteund, waaronder het Shawn Carter Foundation, dat beurzen en ondersteuning biedt aan kansarme jongeren.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.