The Ecom Agency Kennisbank

Jaap Blokker

Wie is Jaap Blokker?

Jacob (Jaap) Blokker (Amsterdam, 5 februari 1942 – Laren, 5 juli 2011) was een Nederlands zakenman. Hij was van 1976 tot najaar 2010 algemeen directeur van Blokker Holding, die een aantal ketens van detailhandelszaken beheert. Ook was hij kunstverzamelaar.

Verhaal van Jaap Blokker

Het bedrijf van Blokker werd in 1896 door de grootvader van Blokker, Jacob Blokker, in Hoorn opgericht. De vader van Blokker, Albert Blokker, kocht zijn broers uit en werd zo de enige eigenaar van de firma. Blokker zelf begon al vroeg, op 12-jarige leeftijd, in de vakantie in de Blokker-winkel in de Kalverstraat in Amsterdam mee te helpen. Hij volgde een opleiding in het buitenland en was vervolgens actief op de afdeling inkoop op het hoofdkantoor.

In de jaren die volgden deed Blokker ervaring op als verkoper en bedrijfsleider van verschillende Blokker-filialen en studeerde in de avonduren rechten en economie. In zijn werkzaamheden werd hij begeleid door de adjunct-directeur C.J. Havie. Toen deze in 1967 bij een auto-ongeluk om het leven kwam nam Blokkers vader het besluit zijn zoon in de directie op te nemen en werd hij, samen met Frits Muller, tot adjunct-directeur van de Gebroeders Blokker N.V. benoemd. In de zomer van 1973 volgde Blokkers benoeming, naast zijn vader, tot medevoorzitter van de directie en in 1976 tot bestuursvoorzitter.

Jaap Blokker was samen met zijn broer Albert Blokker eigenaar van de multinational. In de periode dat Blokker bestuursvoorzitter was maakte hij zich sterk voor een groot aantal acquisities, waardoor de onderneming sterk groeide. Zo werden in deze periode onder meer Bart Smit (1985), Leen Bakker, Casa en Hoyng (1988), Xenos (1989), Intertoys en Marskramer (1993) en Maxu Toys (1997) overgenomen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.