Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Jaap Betsema

Jaap Betsma

Jaap Betsema is de directeur-eigenaar van Betsema Bouwgroep, een middelgrote bouwonderneming die voornamelijk in Midden- en Noord-Nederland als hoofd- en onderaannemer projecten uitvoert. Daarnaast zijn de verschillende bedrijfsonderdelen gespecialiseerd in onder meer grondontwikkeling en -beheer, evenals het beheer en de verhuur van bouwmaterieel.

Na zijn grootvader en vader is Jaap Betsema de derde uit de familie die leidinggeeft aan het bedrijf. Hij nam in 2007 definitief de touwtjes in handen en heeft sindsdien zijn stempel op de onderneming gedrukt. Hoewel Betsema Bouwgroep ook vóór zijn tijd al tot ver buiten Friesland actief was, waar het in 1965 werd opgericht, verlegde het onder leiding van Betsema definitief zijn blik naar Midden- Nederland.

Daar vindt inmiddels dan ook de hoofdmoot van de bouwactiviteiten plaats en in 2020 verhuisde Jaap Betsema het hoofdkantoor van de onderneming naar Lelystad. Hoewel zijn vakmensen en bouwmaterieel ook in Noord-Nederland op de nodige bouwplaatsen te vinden blijven, zette Betsema met de verhuizing naar Lelystad een volgende stap om met Betsema Bouwgroep ook in de rest van Nederland door te groeien.

Modern bouwen

Een van de speerpunten van Jaap Betsema is de focus op focus op duurzaam en energiezuinig of zelfs -neutraal bouwen. Zo heeft Betsema Bouwgroep diverse ‘Mooi Wonen’-projecten gerealiseerd, in onder meer Stiens, Lemmer, Wolvega en Leeuwarden. Dat betreft woningen die volledig gasloos zijn en over duurzame, energiezuinige installaties beschikken, zoals luchtwarmtepompen en zonnepanelen.

Naast energieneutraal bouwen, draagt Jaap Betsema ook op andere manieren bij aan een duurzame bouwsector. Als aanjager van het moderne bouwen pleit Betsema voor de introductie van hefsteigers. Daarvan heeft zijn Betsema Bouwgroep er meer dan 170 in beheer, om bij de eigen projecten in te zetten of ter verhuur. In de Benelux is Betsema dan ook een van de grootste verhuurders van dit bouwmaterieel, dat een hogere bouwsnelheid en -kwaliteit mogelijk maakt, maar bovenal het werk veiliger en meer ergonomisch verantwoord maakt.

200 vakmensen

Een van de tastbaarste bijdragen die Jaap Betsema aan het familiebedrijf heeft geleverd, is het opzetten van bedrijfsonderdeel Betsema Bouw en de inlijving van Delfsma Bouw & Ontwikkeling. Laatstgenoemde in het Friese Wolvega gevestigde onderneming voegde hij in 2014 aan Betsema Bouwgroep toe. Met Delfsma Bouw & Ontwikkeling vervult Betsema in het merendeel van de projecten de rol van hoofdaannemer, terwijl Betsema Bouw – waarvan Jaap Betsema eveneens de grondlegger is – vooral als onderaannemer optreedt.

Vandaag de dag staat Jaap Betsema dan ook aan het hoofd van een bouwonderneming waarvoor dagelijks bijna tweehonderd vaklui aan het werk zijn. Dat betreft zowel intern als ingehuurd personeel, maar allemaal werken zij volgens de richtlijnen van de VCA**-, ISO 9001- en KOMO- keurmerken. Ook is Betsema Bouwgroep aangesloten bij brancheorganisaties Bouwend Nederland en Bouwgarant.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.