The Ecom Agency Kennisbank

Howard Schultz

Wie is Howard Schultz?

Howard Schultz is een Amerikaanse ondernemer en voormalig CEO van koffieketen Starbucks. Hij werd geboren op 19 juli 1953 in Brooklyn, New York en groeide op in een arbeidersgezin. Na zijn afstuderen aan de Northern Michigan University, begon Schultz zijn carrière bij Xerox Corporation voordat hij in 1982 bij Starbucks kwam.

In 1985 richtte Schultz Il Giornale op, een koffiebar-keten in Seattle. In 1987 kocht hij Starbucks van de oprichters en richtte hij zich op de uitbreiding van het bedrijf door middel van franchising en nieuwe winkelopeningen in de Verenigde Staten en internationaal. Onder Schultz's leiding groeide Starbucks uit tot een van de meest herkenbare merken ter wereld.

Schultz staat bekend om zijn focus op ethische en duurzame zakelijke praktijken. Hij heeft publiekelijk zijn steun uitgesproken voor politieke kwesties zoals het homohuwelijk en de bescherming van vluchtelingen. Schultz is ook auteur van meerdere boeken, waaronder "Pour Your Heart Into It: How Starbucks Built a Company One Cup at a Time" en "Onward: How Starbucks Fought for Its Life without Losing Its Soul".

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.