The Ecom Agency

Floris Geeris

Floris Geeris groeide op in Vught en volgde het VWO op het Maurick College in Vught. Hierna studeerde hij bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij in 2003 zijn doctoraal behaalde.

Het ondernemen zat Geeris in het bloed en dus startte hij al snel voor zichzelf waarbij een succesvol een kleine keten van winkels in maatkleding opbouwde. Na de verkoop hiervan stapte Geeris over naar projectontwikkeling waarbij hij zich vanaf 2013 op projectontwikkeling binnen de energiesector richt.

Duurzame energieprojecten

 In 2013 richtte Geeris samen met Paul Harkema, een ondernemer met een achtergrond in afvalverwerking, het bedrijf Bin2Barrel Waste 2 Fuel op. Hun doel was om afval op een duurzame manier om te zetten in brandstof met behulp van pyrolyse, een methode waarbij materialen worden ontleed door middel van verhitting zonder zuurstof. In de Amsterdamse haven vonden zij een locatie voor de omzetting van niet-recyclebare plastics naar groene brandstof. De vergunning werd in 2017 verleend. Enige tijd later verkochten Geeris en Harkema het project aan het beursgenoteerde Australische bedrijf IGES, dat een eigen pyrolysetechniek had. Door het latere, ongerelateerde, faillissement, van het Australische IGES werd helaas het project in Amsterdam stopgezet.

Bio Energy Netherlands

 In 2015 wordt Geeris als consultant gevraagd te adviseren bij een bedrijf dat waterstof wilde produceren in Nederland en uitkwam bij de Amsterdamse haven als locatie hiervoor. Eind 2016 werd Bio Energy Netherlands opgericht, met Geeris als bestuurder. Bio Energy Netherlands richt zich op het omzetten van duurzame biomassa in biogas (syngas). Dit ultraschone Syngas (vrij van teren) kan vervolgens worden gebruikt voor het produceren van groene waterstof en groene CO2, welke dienen als grondstoffen in de chemie en als biobrandstoffen. De installatie in Amsterdam produceert groene stroom en warmte, die wordt geleverd aan een lokaal warmtenet.

Waterstofproductie

 De vergassingsinstallatie van Bio Energy Netherlands is de eerste in zijn soort in Nederland. De installatie maakt gebruik van 'Stratified Fixed Bed Downdraft Gasifiers', ontwikkeld door het Amerikaanse Net Zero Hydrogen. Deze gepatenteerde vergassingstechniek maakt het mogelijk om syngas met een extreem laag teergehalte te produceren op commerciële schaal. De gebruikte techniek is beoordeeld door Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) en wordt beschouwd als technologisch bewezen. Door het ultraschone syngas slaagde Bio Energy Netherlands er in 2023 in om als eerste ter wereld pure waterstof te produceren uit biowaste, een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van duurzame energiebronnen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.