The Ecom Agency kennisbank

Anthony Fokker

Wie is Anthony Fokker?

Anthony Fokker was een Nederlandse vliegtuigbouwer en ondernemer. Hij werd geboren op 6 april 1890 in Blitar, Nederlands-Indië (nu Indonesië) en overleed op 23 december 1939 in New York, Verenigde Staten.

Waar is Anthony Fokker bekend van?

Fokker is vooral bekend vanwege zijn rol in de ontwikkeling van de luchtvaartindustrie in de jaren 1910 en 1920. Hij ontwierp en produceerde verschillende succesvolle vliegtuigen, waaronder de Fokker Eindecker, die de eerste Duitse jager was die werd uitgerust met een machinegeweer dat door de propeller heen schoot.

De loopbaan van Anthony Fokker

Tijdens de Eerste Wereldoorlog produceerde Fokker vliegtuigen voor zowel de Duitse als de Nederlandse luchtmacht. Na de oorlog verhuisde hij naar de Verenigde Staten, waar hij Fokker Aircraft Corporation of America oprichtte en verderging met het ontwikkelen van nieuwe vliegtuigen.

Fokker wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke vliegtuigbouwers van zijn tijd en zijn bijdragen aan de luchtvaartindustrie hebben een blijvend effect gehad op de ontwikkeling van de moderne luchtvaart.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.