The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Top-down

Wat is Top-down?

"Top-down" is een benadering die begint met een overzicht of een groter geheel, en vervolgens wordt verfijnd tot de details. Dit is in tegenstelling tot een "bottom-up" benadering, die begint met de analyse en het begrijpen van de individuele elementen of onderdelen van een systeem of proces, en vervolgens wordt opgebouwd tot een geheel.

In de zakelijke context wordt "top-down" vaak gebruikt om te verwijzen naar strategie en besluitvorming, waarbij de focus ligt op het definiëren van het doel en de richting, en vervolgens worden de details uitgewerkt. Bijvoorbeeld, een bedrijf kan een top-down benadering nemen bij het ontwikkelen van een productstrategie door eerst het doel en de richting te bepalen, en vervolgens de details van de productontwikkeling en lancering uit te werken.

"Top-down" benaderingen kunnen ook worden toegepast op problem solving, organisatiestructuur, en andere processen, waarbij de focus ligt op het vaststellen van het doel en de richting, en vervolgens worden de details uitgewerkt.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.