Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Betekenis: NFT

06 februari 2023

De opkomst van NFT's (non-fungible tokens) heeft de afgelopen maanden een opmerkelijke toename gezien. Wat is een NFT? Hoe maak je er een? Hoe koop je er een? In dit artikel gaan wij hier op in.

Wat is een NFT?

Een NFT is een Non-Fungible Token, wat een uniek cryptografisch token is dat niet kan worden vervangen door een ander. Dit betekent dat elk NFT-token uniek is en kan worden gebruikt als een digitaal bewijs van eigendom. NFT's worden gebruikt om digitaal kunstwerk, collectables en andere unieke items te verhandelen.

Hoe werken NFTs?

NFT's, of non-fungible tokens, zijn digitale items die uniek zijn en kunnen worden verhandeld via blockchain-technologie. Hier is een eenvoudige uitleg van hoe NFT's werken:

 1. Een kunstenaar, muzikant of andere maker creëert een digitaal item zoals een afbeelding, video of muzieknummer.
 2. De maker verifieert het digitale item op een blockchain-platform zoals Ethereum en creëert een unieke NFT die dat item vertegenwoordigt.
 3. De NFT wordt vervolgens verhandeld op de blockchain en kan worden gekocht door een verzamelaar of investeerder.
 4. De koper heeft nu het eigendom van de NFT en kan het digitale item bekijken en laten zien, maar heeft geen controle over de auteursrechten of het gebruik van het item zelf.
 5. Wanneer de koper besluit om de NFT te verkopen, kan hij dit doen via de blockchain, waarbij de transactie wordt vastgelegd en het eigendom van de NFT overgaat naar de nieuwe koper.

Kortom, NFT's maken het mogelijk om unieke digitale items te creëren, te verifiëren en te verhandelen via blockchain-technologie, wat zorgt voor veilige en onveranderlijke transacties.

Hoe maak je een NFT?

 1. Kies een blockchain-platform om je NFT op te maken. Er zijn verschillende opties beschikbaar, waaronder Ethereum, NEO, EOS, TRON en vele anderen. Kies een platform dat aan je behoeften voldoet.
 2. Kies een NFT-serviceprovider. Er zijn een aantal dienstverleners die NFTs maken, waaronder OpenSea, Rarible, Mintable en vele anderen. Kies een dienstverlener die aan je behoeften voldoet.
 3. Kies een ontwerptool om je NFT-ontwerp te maken. Er zijn verschillende opties beschikbaar, waaronder Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Figma en vele anderen. Kies een tool die aan je behoeften voldoet.
 4. Kies een token-model. Er zijn verschillende tokenmodellen die je kunt gebruiken om je NFT te maken, waaronder ERC-721, ERC-1155, ERC-1410 en vele anderen. Kies een model dat aan je behoeften voldoet.
 5. Maak je NFT. Volg de instructies van je NFT-serviceprovider en gebruik je ontwerptool om je NFT-ontwerp te maken.
 6. Publiceer je NFT. Volg de instructies van je NFT-serviceprovider om je NFT op je blockchain-platform te publiceren.

Hoe koop je een NFT?

Je kunt een NFT kopen door op een beurs te gaan waar NFT's worden verhandeld, zoals OpenSea, Rarible of Foundation. Je kunt ook direct contact opnemen met de eigenaar als je weet wie de eigenaar is.

Meer lezen over digitale kunst?

NFT's zijn de nieuwe manier om kunstwerken, muziek, collectables en veel meer te bezitten. Ze hebben de manier waarop we digitale eigendommen bezitten en verhandelen veranderd. NFT's zijn relatief nieuw, dus er is nog veel te leren als het gaat om het begrijpen van de concepten en technologieën die erachter zitten. In onze blogs zullen we meer info geven over wat NFT's zijn:

1. De 4 grote trends rondom NFT

2. NFT'S: De toekomst of een hype?

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.