Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Betekenis: marketing kleuren

Wat zijn marketing kleuren?

Marketingkleuren zijn kleuren die een bedrijf gebruikt in hun logo, branding en andere marketingmaterialen om een bepaalde boodschap over te brengen. Deze kleuren worden gekozen om een bepaalde emotionele respons op te roepen die de consument moet aansporen tot een aankoop. Populaire marketingkleuren zijn onder andere rood, oranje, blauw, groen en geel.

Welke kleuren stralen wat uit in marketing?

In marketing worden vaak kleuren gebruikt om een bepaalde boodschap over te brengen. Geel staat bijvoorbeeld voor optimisme en vrolijkheid, blauw geeft een gevoel van vertrouwen en zekerheid en rood symboliseert leiding en actie. Groen staat voor gezondheid en rijkdom en oranje staat voor energie en enthousiasme.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.