The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Lookalike-doelgroepen

Wat zijn Lookalike-doelgroepen?

Lookalike-doelgroepen zijn groepen mensen op sociale media platforms zoals Pinterest, Facebook en Instagram, die lijken op een bestaande doelgroep die al bekend is bij de adverteerder. Deze doelgroepen worden samengesteld op basis van kenmerken en gedragingen van bestaande klanten of gebruikers, zoals demografische gegevens, interesses en online activiteiten. Door het creëren van Lookalike-doelgroepen kunnen adverteerders hun advertenties richten op mensen die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in hun producten of diensten, zelfs als ze nog niet bekend zijn bij de adverteerder.

Lookalike-doelgroepen zijn vooral handig voor adverteerders die hun doelgroep willen uitbreiden en hun advertenties willen richten op mensen die vergelijkbaar zijn met hun bestaande klanten. Het gebruik van Lookalike-doelgroepen kan leiden tot hogere conversiepercentages en een betere ROI voor adverteerders. Het is echter belangrijk om te onthouden dat Lookalike-doelgroepen alleen effectief zijn als de oorspronkelijke doelgroep groot genoeg is en voldoende gegevens heeft om op te baseren.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.