The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Interferentie

wat is een Interferentie?

Interferentie is een term die gebruikt wordt in de communicatie om de verstoring van een signaal aan te duiden. Het kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer er meerdere signalen tegelijkertijd worden verzonden via dezelfde frequentie of kabel, en deze signalen elkaar beïnvloeden en verstoren.

Dit kan leiden tot storingen in de communicatie, wat weer kan resulteren in slechte geluidskwaliteit, verlies van data of een trage internetverbinding. In de context van communicatie kan interferentie dus negatieve gevolgen hebben voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van de overdracht van informatie.

Interferentie kan worden verminderd door bijvoorbeeld het gebruik van frequentiescheiding, zodat signalen niet overlappen, of door het versterken van het signaal om storingen te compenseren. Door het begrijpen en beheersen van interferentie kunnen communicatietechnici en ontwikkelaars betere methoden ontwikkelen om informatie efficiënter en betrouwbaarder over te dragen, en zo de kwaliteit van de communicatie te verbeteren.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.