Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Wat is het handelsregister?

Wat is het handelsregister?

Het handelsregister is een officiële database waarin informatie wordt bijgehouden over rechtspersonen en ondernemingen die actief zijn in Nederland. Het wordt beheerd door de Kamer van Koophandel (KVK), een organisatie die ondernemers ondersteunt en zakelijke informatie verstrekt.

Wat houdt het Handelsregister in?

Het Handelsregister bevat gegevens over bedrijven en rechtspersonen, waaronder:

  1. Bedrijfsnaam en rechtsvorm: De juridische naam en rechtsvorm van een onderneming.
  2. KVK-nummer: Het unieke identificatienummer dat aan elke geregistreerde onderneming is toegekend.
  3. Adresgegevens: Het vestigingsadres van het bedrijf.
  4. Informatie over bestuurders: De namen van de bestuurders of eigenaren van het bedrijf.
  5. Activiteiten: De hoofd- en nevenactiviteiten van het bedrijf.
  6. Statutaire gegevens: Details over de statuten van een rechtspersoon.

Is KVK het Handelsregister?

Ja, de Kamer van Koophandel (KVK) beheert het Handelsregister. De termen "KVK" en "Handelsregister" worden vaak door elkaar gebruikt, maar ze verwijzen naar hetzelfde systeem waarin zakelijke informatie wordt geregistreerd en onderhouden.

Wie moet zich inschrijven in het Handelsregister?

In Nederland moeten rechtspersonen en ondernemingen zich inschrijven in het Handelsregister. Dit geldt voor bijvoorbeeld eenmanszaken, vennootschappen onder firma (vof), besloten vennootschappen (bv), stichtingen, verenigingen en andere zakelijke entiteiten.

Hoe vind je een KVK-nummer van een bedrijf?

Je kunt een KVK-nummer van een bedrijf vinden via de website van de Kamer van Koophandel (KVK) of door gebruik te maken van online zoekmachines. Op de KVK-website kun je de bedrijfsnaam invoeren om de bijbehorende gegevens, inclusief het KVK-nummer, te vinden.

Hoe kan je een bedrijf checken?

Om een bedrijf te controleren, kun je de volgende stappen nemen:

  1. KVK-check: Gebruik het KVK-nummer om de officiële gegevens van het bedrijf in het Handelsregister te bekijken.
  2. Website en online aanwezigheid: Bezoek de website van het bedrijf en controleer de online aanwezigheid op sociale media en andere platforms.
  3. Recensies en beoordelingen: Zoek naar recensies en beoordelingen van het bedrijf om inzicht te krijgen in de ervaringen van andere klanten.
  4. Financiële gezondheid: Als het een besloten vennootschap (bv) is, kun je financiële gegevens controleren bij de KVK of via andere financiële databases.

Is een KVK-nummer openbaar?

Ja, het KVK-nummer van een bedrijf is openbaar beschikbaar. Je kunt het KVK-nummer van een onderneming vinden via de officiële website van de Kamer van Koophandel of via andere online bronnen die toegang hebben tot de gegevens van het Handelsregister.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.