The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Dode link

Wat is een dode link?

Een dode link, ook wel een gebroken link genoemd, is een hyperlink op een webpagina die niet meer werkt of niet langer verwijst naar de beoogde inhoud. Wanneer een gebruiker op een dode link klikt, wordt er meestal een foutmelding weergegeven, zoals een 404 foutmelding, wat aangeeft dat de inhoud niet beschikbaar is.

Dode links kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals verplaatste of verwijderde inhoud, gewijzigde URL-structuren of problemen met de website of server waarop de inhoud wordt gehost. Dode links kunnen een negatief effect hebben op de gebruikerservaring en de SEO-prestaties van een website, omdat ze frustrerend zijn voor gebruikers en zoekmachines signaleren dat de website niet goed wordt onderhouden.

Het is belangrijk voor website-eigenaren om dode links op te sporen en op te lossen om de gebruikerservaring te verbeteren en de SEO-prestaties te optimaliseren. Dit kan worden gedaan met behulp van speciale tools en software die de website scannen op dode links en rapporteren welke pagina's moeten worden bijgewerkt.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.