The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Broken links

Wat zijn broken links?

Broken links (gebroken links) zijn links op een website die niet meer werken of niet meer toegankelijk zijn. Dit kan gebeuren wanneer de pagina waarnaar wordt verwezen, is verwijderd, de URL is gewijzigd, de website niet meer bestaat of om andere redenen niet langer beschikbaar is.

Broken links kunnen een probleem vormen voor website-eigenaren, omdat ze de gebruikerservaring van de bezoekers van de website negatief kunnen beïnvloeden en ook van invloed kunnen zijn op de zoekresultaten van zoekmachines.

Wanneer een bezoeker op een gebroken link klikt, krijgt hij een foutmelding te zien en kan hij de gewenste informatie niet vinden. Dit kan frustrerend zijn en de bezoeker kan besluiten om de website te verlaten en op zoek te gaan naar andere informatiebronnen. Dit kan leiden tot een verlies van verkeer en potentiële klanten.

Bovendien kunnen zoekmachines, zoals Google, een website straffen als deze veel gebroken links bevat. Dit komt omdat gebroken links aangeven dat de website niet goed wordt onderhouden en dat de inhoud mogelijk verouderd of niet relevant is. Dit kan leiden tot een lagere ranking in de zoekresultaten en minder verkeer naar de website.

Het is daarom belangrijk voor website-eigenaren om regelmatig de links op hun website te controleren en eventuele gebroken links te herstellen. Dit kan worden gedaan met behulp van speciale tools die automatisch de gebroken links op een website detecteren. Het repareren van gebroken links kan de gebruikerservaring van de bezoekers van de website verbeteren en bijdragen aan een betere positionering van de website in zoekmachines.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.