The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Debet

Wat is Debet?

Debet is een term die wordt gebruikt in de financiële wereld om schuld aan te duiden. Het kan verwijzen naar een negatief saldo op een bankrekening, wat betekent dat er meer geld is uitgegeven dan er op de rekening aanwezig is. In dat geval heeft de rekeninghouder een schuld aan de bank die moet worden terugbetaald.

Een debet kan ook verwijzen naar het bedrag dat verschuldigd is aan een crediteur. Dit is het bedrag dat een persoon, bedrijf of organisatie moet betalen aan een leverancier, dienstverlener of andere partij. Bijvoorbeeld, als een bedrijf een lening afsluit bij een bank, dan heeft het bedrijf een debet bij de bank en moet het het geleende bedrag terugbetalen.

Daarnaast kan debet ook verwijzen naar de hoeveelheid geld die geleend is van een bank of andere financiële instelling. Dit is meestal een lening die moet worden terugbetaald met rente. Het bedrag van de lening is het debetbedrag, terwijl de rente en eventuele kosten die aan de lening zijn verbonden, worden toegevoegd aan het totale terug te betalen bedrag.

Kortom, debet is een financieel begrip dat wordt gebruikt om schuld aan te duiden. Het kan verwijzen naar een negatief saldo op een bankrekening, een schuld aan een crediteur of de hoeveelheid geld die geleend is van een financiële instelling. Het tegenovergestelde van debet is credit, wat staat voor tegoed of positieve saldo.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.