The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: CRM-systemen

Wat zijn CRM-systemen?

CRM-systemen, of Customer Relationship Management-systemen, zijn softwaretoepassingen die bedrijven gebruiken om hun interacties met klanten te beheren en te analyseren. Een CRM-systeem helpt bedrijven om gegevens te verzamelen, op te slaan en te analyseren over klantinteracties en -ervaringen, zoals e-mails, telefoongesprekken, chatsessies, aankopen en klachten.

Met behulp van een CRM-systeem kunnen bedrijven de communicatie met hun klanten beter coördineren, klantgegevens bijhouden en analyseren om inzicht te krijgen in hun behoeften en voorkeuren, en deze informatie gebruiken om de klantenservice te verbeteren, marketingcampagnes te personaliseren en de verkoop te verhogen.

Een CRM-systeem kan ook worden gebruikt om klanttevredenheid te meten, verkoopkansen te identificeren, marketingcampagnes te beheren en klachten af te handelen. Het kan worden geïntegreerd met andere zakelijke softwaretoepassingen, zoals e-commerceplatforms, facturatiesystemen en projectbeheertools, om de efficiëntie te verbeteren en de productiviteit te verhogen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.