The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Cataloguswinkel

Wat is een cataloguswinkel?

Een cataloguswinkel is een type winkel waarbij klanten goederen uit een gedrukte catalogus kunnen bestellen, in plaats van de goederen fysiek in de winkel te bekijken en te kopen. Klanten kunnen de catalogus doorbladeren, producten selecteren en hun bestelling plaatsen via post, telefoon of online.

Cataloguswinkels waren vooral populair in de jaren 80 en 90, toen veel mensen nog geen toegang hadden tot internet of het gemak van online winkelen. Deze winkels boden klanten de mogelijkheid om een breed scala aan producten te bestellen, van kleding en accessoires tot huishoudelijke apparaten en elektronica.

Tegenwoordig zijn cataloguswinkels minder populair geworden, grotendeels als gevolg van de opkomst van online winkelen. Veel traditionele cataloguswinkels hebben hun activiteiten verplaatst naar online platforms, waar klanten nog steeds de mogelijkheid hebben om uitgebreide catalogi te bekijken en hun bestellingen te plaatsen. Deze online cataloguswinkels bieden vaak snellere levering, meer productinformatie en gemakkelijkere betalingsmogelijkheden, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor veel consumenten.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.