The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Cache control

Wat is cache control?

Cache control (cacheregeling) verwijst naar het proces van het beheren van de cache van een website om de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren. Een cache is een tijdelijke opslagplaats voor gegevens die vaak worden gebruikt om de laadtijd van webpagina's te verminderen en de serverbelasting te verminderen.

Met cache control kunnen website-eigenaren instellen hoe lang bepaalde gegevens in de cache moeten worden bewaard voordat ze worden vernieuwd of opnieuw worden opgehaald van de server. Dit kan helpen om de laadtijd van webpagina's te verminderen, omdat de gegevens al in de cache zijn opgeslagen en niet opnieuw hoeven te worden gedownload.

Cache control kan ook worden gebruikt om ervoor te zorgen dat gebruikers altijd de meest recente versie van een webpagina zien. Door de cache op gezette tijden of op verzoek van de gebruiker te vernieuwen, kan worden voorkomen dat verouderde inhoud wordt weergegeven.

Daarnaast kan cache control ook worden gebruikt om de serverbelasting te verminderen door de frequentie van verzoeken naar de server te verminderen. Dit kan vooral nuttig zijn voor websites met veel verkeer.

Cache control kan worden beheerd via de HTTP-header van de website. Website-eigenaren kunnen verschillende cache-controle-instructies instellen, zoals het instellen van de maximale leeftijd van de cache, het instellen van een datum en tijd waarop de cache moet worden vernieuwd, of het aangeven dat de cache helemaal niet moet worden gebruikt. Door het effectief beheren van de cache control kunnen website-eigenaren de prestaties en gebruikerservaring van hun website optimaliseren.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.