Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Betekenis: brandbook

Wat is een brandbook?

Een brandbook is een document dat bedrijven gebruiken om hun bedrijfskernwaarden, visuele identiteit en bedrijfsvoering te definiëren. Het is een gids die bedrijven gebruiken om consistent te communiceren naar hun klanten. Het geeft richtlijnen en bevat informatie zoals bedrijfslogo's, kleurenpaletten, lettertypen en andere visuele hulpmiddelen die helpen bij het creëren van een consistente uitstraling.

Hoe maak je een brandbook?

  1. Begin met het bepalen van de doelen van het brandbook. Wat wil je dat het verkrijgt? Wat is de boodschap die je wilt overbrengen?
  2. Stel vervolgens een kleurenpalet samen. Kies kleuren die passen bij jouw merk en boodschap.
  3. Kies vervolgens een logo-ontwerp voor je merk. Zorg ervoor dat het logo sterk genoeg is om te gebruiken bij verschillende media.
  4. Stel vervolgens een typografie-palet samen. Kies lettertypen die passen bij jouw merk en boodschap.
  5. Creëer een visuele stijl voor je merk. Dit kan door middel van fotografie, illustraties, iconen, enz. Kies afbeeldingen die passen bij jouw merk en boodschap.
  6. Voeg al deze elementen samen in een brandbook. Zorg ervoor dat je alle elementen duidelijk uitlegt en dat je de visuele richtlijnen van je merk duidelijk maakt.
  7. Test je brandbook uit. Zorg ervoor dat het in verschillende situaties wordt toegepast en vraag feedback aan je doelgroep.
  8. Bewaar je brandbook in een toegankelijke online locatie. Zorg ervoor dat iedereen er toegang toe heeft en dat het regelmatig geüpdatet wordt.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.