The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Brand Takeovers

Wat zijn Brand Takeovers?

Brand Takeovers zijn een type advertentie op sociale media-platforms zoals TikTok en Snapchat. Het is een full-screen advertentie die wordt weergegeven zodra een gebruiker de app opent. Deze advertenties hebben een hoge impact omdat ze de volledige aandacht van de gebruiker krijgen en geen afleiding bieden.

Bij een Brand Takeover-advertentie wordt de gebruiker naar een bestemmingspagina geleid die kan bestaan uit een afbeelding, een korte video of een interactieve ervaring. Het doel is om de gebruiker te betrekken en hem/haar te laten kennismaken met het merk en de producten of diensten die het aanbiedt.

Brand Takeovers worden vaak gebruikt als onderdeel van een grotere advertentiecampagne en zijn vooral effectief voor merkbekendheid en het vergroten van de naamsbekendheid. Het is echter belangrijk om op te merken dat deze advertenties vaak duurder zijn dan andere advertentieformaten en dat er vaak beperkingen zijn op het aantal advertenties dat op een bepaalde dag kan worden weergegeven om te voorkomen dat gebruikers overweldigd worden.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.