The Ecom Agency kennisbank

Made to Stick

Made to Stick - Chip Heath en Dan Heath

"Made to Stick" van Chip Heath en Dan Heath is een fascinerend boek dat zich richt op wat het betekent om een idee te laten 'plakken'. Het boek behandelt verschillende strategieën en technieken die kunnen worden gebruikt om ideeën en boodschappen effectiever over te brengen en te communiceren met anderen.

De sleutelprincipes van Made to Stick

Het boek identificeert zes sleutelprincipes die een idee 'plakkerig' maken, namelijk eenvoud, onverwachtheid, concreetheid, geloofwaardigheid, emotie en verhalen. Door deze principes toe te passen, kunnen mensen hun ideeën en boodschappen beter overbrengen en ervoor zorgen dat ze beter worden onthouden en begrepen door hun publiek.

Een belangrijke kernwaarde die in het boek naar voren komt, is het belang van helder en beknopt communiceren. De auteurs benadrukken het belang van het verminderen van jargon en complexiteit en in plaats daarvan te focussen op eenvoudige en begrijpelijke taal die gemakkelijk te volgen is voor een breed publiek.

Een andere belangrijke kernwaarde die in het boek wordt benadrukt, is het belang van het gebruik van verhalen om ideeën over te brengen. De auteurs leggen uit hoe verhalen kunnen worden gebruikt om complexe ideeën op een gemakkelijk te begrijpen en meeslepende manier te presenteren en hoe verhalen kunnen helpen om ideeën beter te laten 'plakken' in de hoofden van mensen.

Over het algemeen biedt "Made to Stick" een fascinerende en praktische gids voor iedereen die effectiever wil communiceren en ideeën beter wil laten 'plakken'. Het boek benadrukt belangrijke kernwaarden zoals eenvoud, helderheid, concreetheid, geloofwaardigheid, emotie en verhalen, die essentieel zijn voor het creëren van plakkerige ideeën die blijven hangen bij het publiek.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.