The Ecom Agency kennisbank

How to Reminiscences of a Stock Operator

How to Reminiscences of a Stock Operator - Edwin Lefèvre

How to Reminiscences of a Stock Operator, geschreven door Edwin Lefèvre, is een boek dat al sinds de publicatie in 1923 wordt beschouwd als een klassieker op het gebied van beleggen. Het is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Jesse Livermore, een legendarische belegger uit het begin van de 20e eeuw, die bekend stond om zijn onconventionele aanpak van beleggen.

De basis van How to Reminiscences of a Stock Operator

Het boek is opgebouwd als een verhaal en biedt inzicht in de carrière van Jesse Livermore, vanaf zijn vroege dagen als arme jongen tot aan zijn succesvolle jaren als belegger. Het beschrijft de ups en downs van zijn carrière, de successen en de tegenslagen, en biedt lezers waardevolle lessen over beleggen en handelen op de beurs.

Een van de kernwaarden van het boek is de nadruk op psychologie bij beleggen. Livermore wordt beschreven als iemand die niet alleen gefocust was op de markt, maar ook op zichzelf als belegger. Hij ontwikkelde strategieën die rekening hielden met zijn eigen psychologie en emoties, en hij leerde om zijn emoties onder controle te houden en rationele beslissingen te nemen.

Een andere belangrijke waarde die in het boek naar voren komt, is de noodzaak van discipline bij beleggen. Livermore wordt beschreven als iemand die gedisciplineerd was en zich aan zijn strategieën hield, zelfs in tijden van onzekerheid op de markt. Hij benadrukte het belang van discipline bij beleggen en leerde beleggers om hun emoties onder controle te houden en rationele beslissingen te nemen, zelfs als de markt onvoorspelbaar was.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.