The Ecom Agency kennisbank

Essentialism

Essentialism - Greg McKeown

"Essentialism" is een boek geschreven door Greg McKeown en gepubliceerd in 2014. Het boek biedt een praktisch kader voor het identificeren en focussen op de belangrijkste zaken in het leven en werk, om zo meer voldoening te halen uit de activiteiten waar men zich mee bezighoudt. McKeown betoogt dat het streven naar een 'essentieel' leven en werk niet alleen leidt tot meer voldoening, maar ook tot betere resultaten en meer effectiviteit. Hij biedt praktische tips en strategieën om te leren hoe je prioriteiten kunt stellen en kunt focussen op wat echt belangrijk is. Dit boek is relevant voor iedereen die wil leren hoe je kunt leven en werken op een manier die meer voldoening biedt en meer effectiviteit oplevert.

De lessen van het boek Essentialism

Het boek "Essentialism" biedt verschillende lessen en praktische tips voor het bereiken van een meer essentieel en voldoening gevend leven en werk. Enkele van de belangrijkste lessen zijn:

  1. Identificeer wat echt belangrijk is: McKeown betoogt dat het belangrijk is om te leren hoe je prioriteiten kunt stellen en kunt focussen op wat echt belangrijk is in het leven en werk. Dit betekent dat je keuzes moet maken en soms 'nee' moet zeggen tegen activiteiten die niet bijdragen aan je essentiële doelen.
  2. Creëer ruimte voor essentiële activiteiten: Door ruimte te creëren in je leven en werk kun je meer tijd besteden aan essentiële activiteiten. Dit betekent dat je tijd moet vrijmaken door bijvoorbeeld te delegeren of te automatiseren.
  3. Leer hoe je kunt focussen: Het boek benadrukt het belang van focus bij het bereiken van essentiële doelen. Dit betekent dat je afleidingen moet vermijden en je moet concentreren op de belangrijkste taken.
  4. Maak gebruik van 'slow thinking': McKeown raadt aan om 'slow thinking' toe te passen bij het nemen van beslissingen. Dit betekent dat je de tijd neemt om na te denken over je opties en de mogelijke consequenties van je keuzes.
  5. Leer omgaan met de druk van anderen: Het boek behandelt ook hoe je kunt omgaan met de druk van anderen om tijd en energie te besteden aan niet-essentiële activiteiten. McKeown adviseert om assertief te zijn en duidelijk te communiceren over je prioriteiten.


Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.