The Ecom Agency kennisbank

Designing Brand Identity

Designing Brand Identity - Alina Wheeler

"Designing Brand Identity" van Alina Wheeler is een toonaangevend boek op het gebied van merkontwerp en identiteitsontwikkeling. Het is een uitgebreide en praktische gids voor ontwerpers, marketeers en ondernemers die geïnteresseerd zijn in het creëren van een sterk en effectief merk.

De aspecten van Designing Brand Identity

Het boek begint met het belang van merkontwikkeling en hoe dit een cruciale rol speelt in het succes van een bedrijf. Vervolgens gaat het dieper in op de verschillende aspecten van merkontwerp, van strategie en positionering tot visuele identiteit en merkervaring.

Het boek biedt ook praktische tools en technieken, zoals brainstorming- en conceptontwikkelingstechnieken, die kunnen worden toegepast op elk type organisatie en merk. Het benadrukt het belang van samenwerking tussen ontwerpers, marketeers en bedrijfsleiders om een sterk merk op te bouwen dat de test van de tijd kan doorstaan.

De kernwaarde van "Designing Brand Identity" is de nadruk op het creëren van een merkidentiteit die authentiek is en resoneert met de doelgroep. Het boek legt de nadruk op het belang van het begrijpen van de behoeften, attitudes en gedragingen van klanten bij het ontwerpen van een merkidentiteit. Het benadrukt ook het belang van consistentie en cohesie in alle aspecten van de merkervaring om het merk succesvol te maken. Kortom, het boek biedt waardevolle inzichten en praktische tips voor het creëren van een krachtig en effectief merk.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.