The Ecom Agency kennisbank

As a Man Thinketh

As a Man Thinketh - James Allen

"As a Man Thinketh" is een boek geschreven door James Allen, oorspronkelijk gepubliceerd in 1903. Het boek is een klassieker op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling en wordt nog steeds veel gelezen en gewaardeerd door mensen over de hele wereld. Het boek gaat over het belang van onze gedachten en hoe deze ons leven beïnvloeden. James Allen betoogt dat onze gedachten de basis vormen voor ons leven en dat we door onze gedachten te veranderen ons leven kunnen transformeren. "As a Man Thinketh" biedt praktische inzichten en strategieën om ons te helpen onze gedachten te beheersen en ons leven te leiden naar een meer vervullende en zinvolle toekomst. Het boek is kort maar krachtig en is een must-read voor iedereen die op zoek is naar persoonlijke groei en ontwikkeling.

Over de inhoud

"As a Man Thinketh" is een boek dat zich richt op de kracht van onze gedachten en hoe deze ons leven vormgeven. James Allen stelt dat onze gedachten de basis zijn voor onze acties, emoties en uiteindelijk ons leven als geheel. Het boek gaat in op de manier waarop we onze gedachten kunnen beheersen en onze geest kunnen trainen om positief te denken en een gezonde mentale houding te ontwikkelen.

Het boek bevat tal van praktische inzichten en strategieën om onze gedachten te veranderen en ons leven te verbeteren. Het benadrukt het belang van positief denken, het vermijden van negatieve gedachten en het cultiveren van een optimistische houding. James Allen stelt dat onze gedachten niet alleen ons persoonlijke leven beïnvloeden, maar ook de wereld om ons heen en de mensen met wie we in contact komen.

In het boek wordt ook aandacht besteed aan de kracht van visualisatie en affirmaties, en hoe deze technieken ons kunnen helpen om onze doelen te bereiken en ons leven te transformeren. James Allen moedigt ons aan om verantwoordelijkheid te nemen voor onze gedachten en ons leven, en om ons te richten op positieve en constructieve gedachten om zo ons leven te verbeteren.

Over de auteur

James Allen (1864-1912) was een Britse schrijver en filosoof die vooral bekendheid verwierf met zijn boek "As a Man Thinketh". Hij werd geboren in Leicester, Engeland en was de oudste van drie broers. Zijn vader was een textielarbeider en zijn moeder een huisvrouw. Na de dood van zijn vader toen hij nog jong was, moest James Allen al snel gaan werken om bij te dragen aan het gezinsinkomen.

Ondanks zijn gebrek aan formele opleiding ontwikkelde James Allen een interesse in filosofie en spiritualiteit en begon hij te schrijven over deze onderwerpen. Zijn werk werd sterk beïnvloed door het denken van de New Thought-beweging, die zich richtte op de kracht van positief denken en persoonlijke groei.

In 1903 publiceerde James Allen "As a Man Thinketh", een kort maar krachtig boek dat een klassieker zou worden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het boek werd al snel populair en werd vertaald in verschillende talen. Na het succes van "As a Man Thinketh" publiceerde James Allen nog verschillende andere werken over filosofie en spiritualiteit.

Helaas stierf James Allen op relatief jonge leeftijd, slechts 48 jaar oud, aan complicaties van een operatie.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.