The Ecom Agency blog

Wat heeft invloed op je conversie via TikTok organic?

In dit artikel behandelen we drie factoren om te kijken wat de invloed hiervan is op de conversie vanuit jouw organische TikTok profiel.

Heeft je naam op TikTok invloed op je conversie?

Nee, je naam heeft geen invloed op je conversie op TikTok. De naam die je op TikTok gebruikt, is gewoon een manier om je te identificeren en meer mensen aan te trekken naar je profiel. De conversie zal afhangen van de kwaliteit van je video's, de inhoud van je berichten, de manier waarop je je video's promoot en de interactie die je hebt met je volgers.


Heeft je profielfoto op TikTok invloed op je conversie? 

Het is moeilijk om met zekerheid te zeggen of je profielfoto op TikTok invloed heeft op je conversie. Je kunt dit via TikTok ads wel meten en zelfs meerdere soorten profielfoto’s kiezen. Uit ervaring kunnen we echter wel concluderen dat een duidelijke, aantrekkelijke en professionele profielfoto bijdraagt aan het verhogen van je kans op conversie. Door de juiste profielfoto te gebruiken, kun je meer vertrouwen bij je volgers opwekken, wat mogelijk leidt tot meer interactie en meer conversie.


Heeft je Profiel samenvatting op TikTok invloed op je conversie? 

Het is moeilijk om een directe correlatie te zien tussen een Profiel samenvatting op TikTok en conversie. Een Profiel samenvatting is een korte tekst die gebruikers kunnen gebruiken om zichzelf te introduceren en hun content te beschrijven. Deze samenvatting kan een gebruiker helpen om meer relevante volgers aan te trekken en zou daarom een indirecte invloed kunnen hebben op conversie. Het is echter moeilijk om deze invloed te meten.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.