The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Een vriendelijke URL

Wat is een een vriendelijke URL?

Een vriendelijke URL, ook wel een 'mooie URL' genoemd, is een URL die gemakkelijk te begrijpen en te onthouden is voor mensen. In tegenstelling tot complexe en lange URL's met veel tekens en parameters, bevat een vriendelijke URL vaak slechts enkele woorden die de inhoud van de pagina beschrijven.

Een voorbeeld van een vriendelijke URL is: www.voorbeeldwebsite.nl/contact, waarbij 'contact' de beschrijvende term is voor de contactpagina van de website. Een onvriendelijke URL kan er bijvoorbeeld zo uitzien: www.voorbeeldwebsite.nl/index.php?id=12345&cat=1&subcat=2, waarbij het moeilijk is om te begrijpen wat de inhoud van de pagina is.

Vriendelijke URL's hebben verschillende voordelen, waaronder een betere gebruikerservaring, hogere klikfrequenties, een betere vindbaarheid in zoekmachines en betere deelbaarheid op sociale media. Ze kunnen worden gemaakt door gebruik te maken van URL rewriting technieken of door gebruik te maken van CMS-platforms die deze functionaliteit bieden.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.