The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Pre-Employment Screening

Wat is Pre-Employment Screening?

Pre-Employment Screening is een procedure waarbij een potentiële werknemer wordt geëvalueerd voordat hij of zij in dienst treedt. Het doel van dit proces is om te bepalen of de kandidaat geschikt is voor de functie waarvoor hij of zij solliciteert. Het omvat typisch een onderzoek naar de achtergrond, een evaluatie van werkervaringen, referentieverificatie en een psychologische beoordeling. Het uiteindelijke doel van pre-employment screening is om een bedrijf te ondersteunen bij het selecteren van de best gekwalificeerde kandidaat.

Het is van groot belang voor werkgevers om zorgvuldig te screenen voordat ze iemand aannemen. Door dit proces kunnen werkgevers ongewenste verrassingen in de toekomst voorkomen, zoals het ontdekken van een crimineel verleden of het bevestigen van onjuiste werkervaring. Dit helpt ook bij het beschermen van de reputatie en integriteit van het bedrijf, aangezien de werknemers een belangrijke rol spelen in de algemene uitstraling van het bedrijf.

Het achtergrondonderzoek omvat het nagaan van de identiteit en de eventuele criminele geschiedenis van de kandidaat. Het kan ook betrekking hebben op eventuele financiële problemen, zoals faillissementen of schulden. De werkervaringen en referenties van de kandidaat worden geëvalueerd om te bepalen of de sollicitant daadwerkelijk de vereiste vaardigheden en ervaring heeft voor de functie.

Een psychologische evaluatie wordt meestal ook uitgevoerd om de persoonlijkheidskenmerken en capaciteiten van de kandidaat te beoordelen. Dit kan nuttig zijn bij het bepalen van de geschiktheid voor de functie en het voorspellen van de prestaties van de kandidaat op de werkplek.

Kortom, pre-employment screening is een belangrijke stap in het selectieproces van een bedrijf. Het biedt werkgevers de mogelijkheid om de geschiktheid van de kandidaat te beoordelen en de beste persoon voor de functie te selecteren. Door het uitvoeren van een zorgvuldige screening kunnen werkgevers hun bedrijf beschermen tegen mogelijke risico's en bijdragen aan de opbouw van een succesvol en betrouwbaar personeelsbestand.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.