Wat is Webmail?

Wat is webmail?

Webmail is een vorm van e-mail die toegankelijk is via een webbrowser. In plaats van een e-mailprogramma zoals Outlook of Thunderbird te gebruiken, kunnen gebruikers de webmail-interface gebruiken. In de meeste gevallen moeten gebruikers eerst een webmail-account aanmaken en vervolgens inloggen met de verstrekte gegevens.

Hoe werkt webmail?

Binnen de webmail-interface kunnen gebruikers e-mails verzenden, ontvangen, bewerken, sorteren en organiseren. Ook kunnen ze hun e-mailadressenboek bijhouden, alle bijlagen bij e-mails bekijken en beheren en e-mailfilters instellen om automatisch inkomende e-mails te sorteren. Als extra functie worden sommige webmail-programma's geleverd met een agendasysteem, een notitiesectie, een contactenlijst en een taakbeheerder.

Wat is het verschil tussen webmail en mail?

"Mail" is een algemene term die wordt gebruikt om te verwijzen naar elektronische post in het algemeen. "Webmail" daarentegen specificeert een manier om toegang te krijgen tot e-mail via een webbrowser. Terwijl "mail" elke vorm van e-mail kan omvatten, kan "webmail" worden gezien als een specifieke methode om e-mails te beheren via het internet.

Is Gmail een webmail?

Ja, Gmail is een vorm van webmail. Gmail wordt aangeboden door Google en stelt gebruikers in staat om toegang te krijgen tot hun e-mails via de Gmail-website in een webbrowser. Het is een populaire webmailservice vanwege zijn gebruiksgemak, krachtige functies en integratie met andere Google-services.

Hoe kom je in webmail?

Om toegang te krijgen tot webmail, ga je naar de website van je e-mailprovider in de webbrowser van jouw keuze. Log vervolgens in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Dit kan bijvoorbeeld de website zijn van Gmail, Yahoo Mail, Outlook.com, of de webmailportal van jouw eigen internetprovider. Na het inloggen kun je je e-mails lezen, schrijven en beheren.