Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Betekenis: RAL

Wat is RAL?

RAL is een kleurensysteem dat wordt gebruikt om kleuren te classificeren en te standaardiseren. Het wordt voornamelijk gebruikt in de bouw- en verfindustrie voor producten zoals kozijnen, luiken, deuren, ramen, vloeren en buitenbehang. 

Het omvat meer dan 200 verschillende kleuren, die zijn verdeeld in verschillende groepen zoals RAL Classic, RAL Design, RAL Effect en RAL Digital

Waar komt RAL vandaan? 

RAL is afgeleid van het Duitse woord 'Reichs-Ausschuss für Lieferbedingungen und Gütesicherung', wat letterlijk 'Imperial Commission for Delivery Terms and Quality Assurance' betekent. Het RAL-kleurensysteem werd in 1927 geïntroduceerd door het Duitse Rijk en werd ontwikkeld om kleuren te standaardiseren voor industrieel gebruik.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.