The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Prince2 Methode

Wat is de Prince2 Methode?

PRINCE2 staat voor PRojects IN Controlled Environments en is een gestructureerde projectmanagementmethode die in het Verenigd Koninkrijk is ontwikkeld en wereldwijd wordt gebruikt.

PRINCE2 heeft een procesmatige aanpak en biedt een set van best practices voor het managen van projecten, inclusief een heldere structuur, rollen en verantwoordelijkheden, documentatie, en monitoring en controle.

De methode omvat zeven principes, zeven thema's en zeven processen, die in combinatie worden gebruikt om een effectieve projectmanagementpraktijk te creëren.

De zeven principes van PRINCE2 zijn:

 1. Voortdurende zakelijke rechtvaardiging
 2. Leren van ervaringen
 3. Gedefinieerde rollen en verantwoordelijkheden
 4. Beheersing van fasen
 5. Beheersing van afwijkingen
 6. Productgerichte aanpak
 7. Maatwerk

De zeven thema's van PRINCE2 zijn:

 1. Bedrijfsrechtvaardiging
 2. Organisatie
 3. Kwaliteit
 4. Planning
 5. Risico
 6. Wijziging
 7. Voortgang

De zeven processen van PRINCE2 zijn:

 1. Opstarten van een project
 2. Initiëren van een project
 3. Sturen van een project
 4. Managen van de productlevering
 5. Managen van de faseovergangen
 6. Afsluiten van een project
 7. Herhaal van de cyclus (indien nodig)

PRINCE2 wordt vaak gebruikt in projecten waarbij meerdere stakeholders betrokken zijn en waarbij een gestructureerde benadering nodig is om de kwaliteit en het succes van het project te waarborgen. Het is een zeer flexibele methode en kan worden aangepast aan de specifieke behoeften en eisen van een project.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.