The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Pinterest Trends

Wat is Pinterest Trends?

Pinterest Trends is een tool van Pinterest waarmee gebruikers populaire zoektermen en trends op het platform kunnen ontdekken. Het is een gratis tool die het mogelijk maakt om zoekwoorden te vergelijken en te analyseren op basis van het aantal zoekopdrachten, de groei van de zoekopdrachten en de geografische locatie van de gebruikers die deze zoekopdrachten uitvoeren.

Met Pinterest Trends kunnen gebruikers trends ontdekken en voorspellen voor specifieke zoekwoorden, wat handig kan zijn bij het plannen van Pinterest-marketingcampagnes. Bijvoorbeeld, als een bedrijf producten verkoopt die populair zijn in de zomer, kan het gebruik van Pinterest Trends helpen bij het bepalen van de beste tijd om Pinterest-borden te maken en pins te delen die gerelateerd zijn aan die producten.

Pinterest Trends is ook een handige tool voor content creators en bloggers die geïnteresseerd zijn in het maken van inhoud die aansluit bij de interesses van de Pinterest-gebruikers. Door populaire zoekwoorden en trends te analyseren, kunnen ze inhoud creëren die voldoet aan de vraag van de Pinterest-gebruikers en mogelijk meer verkeer naar hun website of blog kan genereren.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.