The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Hotjar

Wat is Hotjar?

Hotjar is een webanalyse- en feedbacktool die website-eigenaren en marketeers helpt om beter te begrijpen hoe gebruikers hun website gebruiken. Het stelt gebruikers in staat om het gedrag van websitebezoekers te volgen door middel van een reeks tools, waaronder heatmaps, sessie-opnames, feedbackformulieren en enquêtes.

De hittekaarten van Hotjar laten zien waar gebruikers klikken, scrollen en hun muis bewegen, waardoor website-eigenaren kunnen zien waar bezoekers hun aandacht richten en waar ze zich minder op focussen. Met sessie-opnames kunnen gebruikers individuele gebruikerssessies op de website bekijken en analyseren, zodat ze kunnen zien hoe gebruikers door de site navigeren en waar ze eventueel vastlopen.

Hotjar biedt ook feedbackformulieren en enquêtes waarmee gebruikers feedback van bezoekers kunnen verzamelen en begrijpen wat hen motiveert om de website te gebruiken en wat hen frustreert. Deze feedback kan vervolgens worden gebruikt om de website te optimaliseren en te verbeteren om een betere gebruikerservaring te bieden.

Kortom, Hotjar is een krachtige tool die website-eigenaren helpt om beter inzicht te krijgen in het gedrag en de behoeften van hun gebruikers, zodat ze hun website en marketinginspanningen kunnen optimaliseren om betere resultaten te behalen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.