Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Hoe maak je een content planning?

1. Bepaal je doelen. Wat wil je bereiken met je content? Denk hierbij aan wat je doelgroep is, welke inhoud je wilt creëren en hoe je deze wilt distribueren. 

2. Bedenk een content strategie. Maak een lijst met content thema’s, formaten (zoals blog posts, videocontent of podcasts) en kanalen die je wilt gebruiken om je inhoud te verspreiden. 

3. Maak een content kalender. Maak een overzichtelijke kalender met de deadline voor het creëren van content, de publicatiedatum en de verwachte promotiedatum. Wij gebruiken hebben onze content kalender gemaakt in Notion. Notion is een tool die wij gebruiken voor vele van onze interne processen. 

4. Planning maken. Maak een lijst met content ideeën die je wilt uitvoeren. Denk hierbij aan onderwerpen, invalshoeken, titels, auteurs, etc. 

5. Analyseer je content. Analyseer regelmatig je content zodat je kunt zien wat werkt en wat niet. Pas je content strategie aan waar nodig.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.