The Ecom Agency blog

Betekenis: Blue Ocean

Wat is is blue ocean?

Blue Ocean is een term die wordt gebruikt om een strategie te beschrijven die gericht is op het creëren van nieuwe, onontgonnen markten en het vermijden van de concurrentie in reeds verzadigde markten. Het idee is om een 'blauwe oceaan' te vinden, waarin er geen concurrentie is en waarin bedrijven nieuwe kansen kunnen ontdekken om te groeien en te innoveren.

De term werd geïntroduceerd in het boek "Blue Ocean Strategy" van W. Chan Kim en Renée Mauborgne, waarin de auteurs betoogden dat bedrijven beter kunnen streven naar het creëren van nieuwe markten in plaats van te concurreren in bestaande markten. Ze beweerden dat bedrijven die een 'blauwe oceaan' vinden, in staat zijn om hun eigen regels te maken en te profiteren van nieuwe klantbehoeften en veranderende trends.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.