Betekenis: Fiscaal beleid

Wat is een Fiscaal beleid?

Fiscaal beleid is het beleid van een regering met betrekking tot overheidsuitgaven, belastingen en leningen om de economie te beïnvloeden. Het wordt gebruikt om de economische groei te stimuleren of te vertragen, de werkgelegenheid te bevorderen en de inflatie te beheersen.

Een regering kan bijvoorbeeld de belastingen verlagen om de consumentenbestedingen te stimuleren en de economie te laten groeien, of juist de belastingen verhogen om de inflatie te beheersen en de overheidsfinanciën te verbeteren. Daarnaast kan de overheid besluiten om meer of minder geld uit te geven aan bijvoorbeeld infrastructuurprojecten of sociale programma's om de economische groei te bevorderen.

Fiscaal beleid kan echter ook nadelen hebben, zoals het verhogen van de staatsschuld of het creëren van ongelijkheid in de samenleving. Daarom is het belangrijk dat fiscaal beleid zorgvuldig wordt uitgevoerd en afgestemd is op de economische situatie van het land.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.