Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Betekenis: Alt Attribuut

Wat is een alt attribuut?

Alt is een attribuut in HTML dat een alternatieve tekst bevat voor afbeeldingen. Alt-tekst wordt gebruikt om afbeeldingen toegankelijker te maken voor mensen met een visuele handicap of wanneer afbeeldingen niet worden weergegeven. Dit attribuut wordt gebruikt om de inhoud van de afbeelding aan de lezer toe te lichten. 

Waarvoor gebruik je een alt attribuut?

Alt-tekst wordt gebruikt om afbeeldingen toegankelijker te maken voor mensen met een visuele handicap, zodat zij de inhoud van de afbeelding kunnen begrijpen. Het wordt ook gebruikt wanneer afbeeldingen niet worden weergegeven, bijvoorbeeld bij e-mails die niet worden afgebeeld of bij afbeeldingen die niet worden geladen. Alt-tekst kan ook worden gebruikt voor zoekmachineoptimalisatie, omdat zoekmachines alt-tekst kunnen lezen en begrijpen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.