The Ecom Agency kennisbank

Value Investing

Value Investing - Bruce C. N. Greenwald

Value Investing: From Graham to Buffett and Beyond, geschreven door Bruce C. N. Greenwald, is een uitstekend boek voor iedereen die geïnteresseerd is in waardebeleggen. Dit boek is gebaseerd op de lessen van Benjamin Graham, de vader van waardebeleggen, en zijn meest bekende student, Warren Buffett.

Wat maakt Value Investing zo'n goed boek?

Het boek is opgedeeld in vier delen. Het eerste deel beschrijft de basisprincipes van waardebeleggen en behandelt de strategieën die beleggers kunnen gebruiken om ondergewaardeerde aandelen te identificeren. Het tweede deel gaat in op de analyse van bedrijven en sectoren om te bepalen of een aandeel ondergewaardeerd is. In het derde deel bespreekt Greenwald de implicaties van waardering voor portefeuillebeheer en geeft hij advies over het bepalen van de juiste mix van aandelen en obligaties. Het laatste deel van het boek biedt een aantal casestudies van succesvolle waardebeleggers en hoe ze hun strategieën hebben toegepast.

Een van de kernwaarden van het boek is dat waardebeleggen niet gaat om het vinden van de goedkoopste aandelen, maar om het vinden van aandelen die ondergewaardeerd zijn in verhouding tot hun intrinsieke waarde. Het gaat erom bedrijven te vinden die een duurzaam concurrentievoordeel hebben en die in staat zijn om in de toekomst winstgevend te blijven. Greenwald benadrukt ook het belang van geduld bij waardebeleggen, en het vermogen om te wachten tot de markt de juiste waardering geeft voor een aandeel.

Een andere belangrijke waarde die in het boek naar voren komt, is het belang van risicomanagement bij het beleggen. Greenwald benadrukt dat het identificeren van risico's net zo belangrijk is als het identificeren van kansen. Door het begrijpen van de risico's van een belegging, kan een belegger ervoor zorgen dat hij of zij een goed rendement behaalt, terwijl het risico tot een minimum wordt beperkt.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.