The Ecom Agency kennisbank

The Innovator's Dilemma

The Innovator's Dilemma  - Clayton Christensen

"The Innovator's Dilemma" is een boek geschreven door Clayton Christensen en werd voor het eerst gepubliceerd in 1997. Het boek werd een klassieker in de innovatieliteratuur en wordt beschouwd als een must-read voor ondernemers, managers en investeerders. Het boek beschrijft het dilemma waar bedrijven mee geconfronteerd worden wanneer zij gevestigde bedrijfsmodellen hebben ontwikkeld, maar de marktveranderingen en innovaties niet kunnen bijbenen.

De aanleiding van The Innovator's Dilemma

In het boek illustreert Christensen hoe succesvolle bedrijven zoals Kodak, IBM en Sears Roebuck ten onder zijn gegaan omdat zij te veel vasthielden aan hun bestaande businessmodellen en niet in staat waren om zich aan te passen aan de veranderende marktomstandigheden en technologische ontwikkelingen. Door middel van talrijke casestudy's en voorbeelden, laat Christensen zien hoe bedrijven hun eigen ondergang kunnen veroorzaken door zich te focussen op hun bestaande klanten en markten en te weinig te investeren in nieuwe technologieën en markten.

De kernwaarde van "The Innovator's Dilemma" is dat bedrijven zich moeten richten op disruptieve innovaties om te kunnen overleven en groeien. Dit betekent dat bedrijven bereid moeten zijn om risico's te nemen en te investeren in nieuwe technologieën en markten, zelfs als deze op korte termijn minder winstgevend lijken. Het boek stelt dat de sleutel tot succesvolle innovatie het creëren van een cultuur van continue verandering en aanpassing is, waarin bedrijven voortdurend experimenteren en nieuwe ideeën ontwikkelen om aan de behoeften van de klant te voldoen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.