The Ecom Agency blog

Kan je gebruik maken van het TikTok algoritme? 

Wat is het TikTok algoritme?

Het TikTok algoritme is een algoritme dat wordt gebruikt om de relevantie en kwaliteit van inhoud op de platform te beoordelen. Het algoritme analyseert het gedrag van gebruikers, zoals hoe vaak ze een video bekijken, reageren, likes geven, delen, enzovoorts. 

Het algoritme en gebruikersinformatie

Het algoritme maakt ook gebruik van gebruikersinformatie zoals leeftijd, locatie, interesses en geschiedenis. U kunt gebruik maken van het algoritme door uw inhoud te optimaliseren voor het algoritme, waardoor het meer kans heeft om te worden getoond aan een breder publiek. U kunt bijvoorbeeld de lengte van de video's aanpassen aan de voorkeuren van het algoritme, de tags verbeteren of de titel aanpassen. 

Liever een uitgebreidere uitleg? Lees ook onze blog over het algoritme op TikTok!

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.