Wat is een smtp server?

Wat is een SMTP server?


Een SMTP server is een computer of applicatie die verantwoordelijk is voor het verzenden van e-mails via het Simple Mail Transfer Protocol (SMTP). Het fungeert als een postkantoor voor e-mailverkeer.


Wat kan iemand met een SMTP server?


Met een SMTP server kunnen gebruikers e-mails verzenden naar andere gebruikers over het internet. Het stelt individuen en organisaties in staat om efficiënt en betrouwbaar e-mails te versturen en te ontvangen.


Hoe werkt een SMTP server?


Een SMTP server werkt door e-mails te ontvangen vanaf een e-mailclient of een ander apparaat, deze te verwerken en vervolgens te verzenden naar de bestemmings-SMTP server of e-mailontvanger. Het maakt gebruik van het SMTP-protocol om communicatie tussen servers mogelijk te maken en e-mails correct af te leveren aan de juiste bestemmingen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.