The Ecom Agency

Betekenis: IGTV

Wat is IGTV?

IGTV, wat staat voor Instagram TV, is een platform binnen Instagram dat gebruikers de mogelijkheid biedt om verticale video's te delen die langer zijn dan de typische video's die je in de Instagram-feed tegenkomt. Het werd gelanceerd om gebruikers een platform te geven voor langere en meer diepgaande content, wat zich onderscheidt van de kortere, vaak meer vluchtige inhoud die doorgaans op Instagram wordt gedeeld.

Hoe verschilt IGTV van gewone Instagram-video's? 

Het belangrijkste verschil tussen IGTV en gewone Instagram-video's zit hem in de lengte en de oriëntatie van de video's. Waar Instagram-video's meestal kort zijn (maximaal 60 seconden) en horizontaal worden weergegeven in de feed, kunnen IGTV-video's tot 60 minuten duren (afhankelijk van het accounttype) en zijn ze verticaal. Dit betekent dat IGTV een platform biedt voor langere vormen van content zoals vlogs, tutorials, interviews en meer, die beter geschikt zijn voor diepere betrokkenheid en informatieve of vermakelijke doeleinden.

Hoe start ik een kanaal op IGTV? 

Om een kanaal op IGTV te starten, moet je een actief Instagram-account hebben. Vervolgens kun je de IGTV-app downloaden of binnen de Instagram-app naar de IGTV-sectie navigeren. Daar kun je een kanaal maken door op "Kanaal creëren" te klikken en de instructies te volgen om je profiel voor IGTV in te stellen. Zodra je kanaal is gemaakt, kun je beginnen met het uploaden van video's en het beheren van je content.

Welke soorten content werken goed op IGTV?

Verschillende soorten content presteren goed op IGTV, vooral vanwege de langere videoformaat en de mogelijkheid om meer diepgaande informatie te bieden. Populaire genres zijn onder andere:

  • Tutorials en How-to's: Lange formaten bieden ruimte voor gedetailleerde uitleg en demonstraties. 
  • Achter-de-schermen (Behind-the-scenes): Dit soort content biedt kijkers een exclusief kijkje achter de schermen van evenementen, projecten of processen. 
  • Interviews en Gesprekken: IGTV is ideaal voor het hosten van lange interviews of discussies met experts of bekende personen. 
  • Vlogs en Dagboeken: Creëer langere vormen van vlogs die dieper ingaan op dagelijkse ervaringen, reizen of lifestyle-onderwerpen. 

Het sleutel tot succes op IGTV is het aanbieden van content die informatief, vermakelijk of inspirerend is, en die profiteert van de mogelijkheid om meer tijd te besteden aan het betrekken van je publiek.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.