Betekenis: Embedded

Wat betekent embedded?

Embedded verwijst naar iets dat ingebed of ingesloten is in iets anders. In de context van software of technologie verwijst "embedded" meestal naar een systeem of apparaat dat een specifieke taak uitvoert en is ingebed in een ander apparaat of systeem.

Een voorbeeld van embedded technologie is een slimme thermostaat die is ingebed in een huisverwarmingssysteem. De slimme thermostaat communiceert met de verwarming om de temperatuur in huis te regelen en kan worden aangepast via een mobiele app.

Embedded software verwijst naar software die is geprogrammeerd om te werken op specifieke hardware of apparaten, zoals printers, auto's en medische apparatuur. Deze software is ontworpen om te functioneren als onderdeel van het apparaat en is niet bedoeld om afzonderlijk te worden gebruikt.