The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: DRM

Wat is DRM?

DRM staat voor Digital Rights Management en verwijst naar technologieën die worden gebruikt om digitale inhoud te beveiligen en te beheren, zoals muziek, video's, e-books en software. DRM-technologieën worden gebruikt om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot digitale inhoud en om het illegaal kopiëren en verspreiden van digitale inhoud te voorkomen.

DRM werkt door digitale inhoud te coderen met een beveiligingslaag die alleen kan worden gedecodeerd door geautoriseerde gebruikers met een specifieke sleutel of licentie. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat gebruikers de digitale inhoud alleen kunnen afspelen op bepaalde apparaten of platforms, of dat de inhoud automatisch wordt verwijderd na een bepaalde periode.

DRM is vaak het onderwerp van controverse, omdat sommige gebruikers het als beperkend ervaren en er vaak problemen zijn met compatibiliteit tussen verschillende systemen en apparaten. Aan de andere kant is het voor makers van digitale inhoud belangrijk om hun intellectuele eigendom te beschermen en om ervoor te zorgen dat ze op een eerlijke manier worden gecompenseerd voor hun werk.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.