The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Coöperatie

Wat is een coöperatie?

Een coöperatie is een organisatievorm waarbij de leden gezamenlijk eigenaar zijn en zeggenschap hebben over de onderneming. In een coöperatie staat het gemeenschappelijk belang van de leden centraal en worden beslissingen democratisch genomen. De leden van een coöperatie kunnen zowel natuurlijke personen als rechtspersonen zijn. Coöperaties komen in verschillende sectoren voor, zoals landbouw, energie, zorg, bankwezen en woningbouw.

Het doel van een coöperatie is vaak om gezamenlijk in te kopen, te produceren of te verkopen en zo schaalvoordelen te behalen en de positie van de leden te versterken. In Nederland zijn coöperaties wettelijk geregeld in het Burgerlijk Wetboek.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.