The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Captcha

Wat is Captcha?

Captcha staat voor "Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart" (volledig geautomatiseerde openbare Turing-test om computers en mensen te onderscheiden) en is een beveiligingsmaatregel die wordt gebruikt om te voorkomen dat geautomatiseerde bots toegang krijgen tot websites en online formulieren.

Captcha is een uitdaging die aan gebruikers wordt gesteld om te bewijzen dat ze menselijk zijn. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door letters en cijfers in een vervormde afbeelding te presenteren en te vragen om de juiste combinatie te typen. Mensen kunnen deze uitdaging meestal gemakkelijk voltooien, maar voor geautomatiseerde bots is dit veel moeilijker.

Captcha wordt vaak gebruikt op websites om te voorkomen dat bots spam-berichten plaatsen, accounts maken of proberen in te loggen. Het kan ook worden gebruikt om te voorkomen dat bots webpagina's scrapen en waardevolle inhoud stelen.

Er zijn verschillende soorten Captcha's beschikbaar, waaronder visuele uitdagingen, audio-uitdagingen en wiskundige vergelijkingen. Sommige websites gebruiken ook reCaptcha, een meer geavanceerde versie van Captcha die Google heeft ontwikkeld en die de gebruiker vraagt om bepaalde objecten op afbeeldingen te selecteren om hun menselijkheid te bewijzen.

Hoewel Captcha een effectieve manier kan zijn om geautomatiseerde bots te bestrijden, kan het ook voor gebruikers vervelend zijn als de uitdagingen te moeilijk zijn of als ze keer op keer moeten worden ingevoerd. Daarom is het belangrijk om een goed evenwicht te vinden tussen beveiliging en gebruikerservaring.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.